Wellcare

Privacy Statement

Wellcare is a trademark of İLKO Pharmaceuticals consumer healthcare. İlko İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“İlko Pharmaceuticals”), by virtue of this privacy policy (“Privacy Statement”), intends to maintain the confidentiality and privacy of the Web Site Users such as the real persons who visit the Website and those Web Site Users with a legal entity or which are in the form of organizations or corporations ("User") in principle by informing them of the terms of use of the web site http://www.wellcaretr.com (“Web Site”) regardless of whether they submit or provide data, images, videos, pictures or photograph types of materials. In this scope, the user is deemed to of had read and acknowledged all the conditions listed, including but not limited to those in this Privacy Policy, and those related with their requirements.

  1. Intellectual Property
  2. Any kind of information and documents including but not limited to the brands, designs, texts, information, voice, figures, images, news, prices, drawings, videos, content, logos, visuals, software, bulletins included on the Web Site, as well as any and all related intellectual property and/or copyrights (“Web Data”) are the property of İlko Pharmaceuticals unless otherwise is stated. Web Data may not be used by the user without İlko Pharmaceuticals’s prior written permission, and any contrary act is to result in penal responsibility for the User.

  3. Content and Security
  4. Web Data has been offered solely to inform the User and it may not be considered as advice on legal, medical, financial, investment, tax, accounting and other similar matters. As a result, İlko Pharmaceuticals does not recommend the User to take any action by relying on any Web Data on the Website.
    The User's use of the Web Data either in part or in full without İlko Pharmaceuticals’s written permission either directly or indirectly, the same as it is or in any other manner; copying of the Web Information, its transfer to another party, duplication, publication, storage, display, modification, destruction, possession for legal reasons, leasing, utilization with a sublicense, distribution and/or marketing of such is prohibited.
    İlko Pharmaceuticals is entitled to unilaterally modify and update the content of the Web Site and the published terms and conditions without issuing a prior notice. İlko Pharmaceuticals shows maximum care to ensure the accuracy and up-to-dateness of the Web Information.
    Continued use of the Web Site by the User after the modifications on the Confidentiality Policy shall mean that the User acknowledges the modifications related with the Confidentiality Policy. However, İlko Pharmaceuticals does not guarantee the accuracy, correctness and up-to-dateness of the Web Information provided on the Web Site.

  5. Limitation of Liability
  6. Failure to update the Web information on the Web site, delaying the update, any potential wrong or missing item on the Web Information and/or any modifications shall not result in any responsibility of İlko Pharmaceuticals, and the related issues shall not put İlko Pharmaceuticals under any responsibilities.
    İlko Pharmaceuticals and/or the companies acting under İlko Pharmaceuticals and the real or legal entities involved in the management or acting as the managers of such companies shall not be responsible for any losses and damages including but not limited with the costs that arise directly or indirectly due to any performance failure, error, defect, missing item, damage, delay in operation and/or transfer, computer virus and/or line and/or system failure experienced during the use of the Web Site.
    Since the Web Information is for information only, the User shall not hold İlko İlaç responsible for any losses and/or damages that have arisen and/or may arise due to the transactions carried out further to the Web Information, and shall not claim any damages for this reason.

  7. Links to Other Websites
  8. The links, advertisements, connections on the İlko Pharmaceuticals Web Site may direct the User to another website out of İlko Pharmaceuticals’s network. İlko Pharmaceuticals does not assume any responsibilities on the content, accuracy or function of such websites. İlko Pharmaceuticals may not be held responsible directly or indirectly for any indemnities, damages or penal conditions that may occur due to access to or use of such websites.

  9. Online Commerce
  10. The Web Site may offer means of selling various goods and services offered by İlko Pharmaceuticals online. To make an order to purchase goods and services on the Website, the User will be required to provide correct, reliable and complete personal details as required, such as name, surname, telephone number, credit card details, electronic mail address and the delivery address of the order.
    If the user places an order to buy the items owned by third parties as a result of the links provided on the Web Site, or as a result of direction to other websites that provides links, or gives his/her personal details and account details to third parties, such details are received by the mentioned third parties, not by İlko Pharmaceuticals, and the user accepts in advance that İlko Pharmaceuticals does not assume any responsibilities on these matters.
    The user shall not hold İlko Pharmaceuticals or its employees, managers, directors, agents, their successors and heirs responsible for any losses, damages, costs and similar losses that may occur during the purchase of the items that belong to third parties on the Web Site or on other websites accessed or linked from the Web Site, and shall not raise any claims against these individuals.

  11. Cookies
  12. Cookies, which may be defined as the small data files saved on your computer during your visit of the Web Site on the Internet, are employed. Generally these are small text files sent to the users' computers and saved there to collect and compile mass data in order to identify the regular users of web pages, facilitate the users' access to the website, make visiting the website more convenient, give a better experience and improve and enhance the content of the website.
    The cookies used on the Web Site do not save and do not disclose personal details of the User. Furthermore, the information transferred by means of cookies is not used for any promotional or marketing objectives. İlko Pharmaceuticals uses cookies to monitor how the Website is used in order to increase the effectiveness and convenience of the Web Site. The information obtained through cookies shall not be sold and/or shared with the third parties.
    The user may remove previously downloaded cookies, disable the download of future cookies or enable notification of the user before downloading cookies through the required settings on the Internet browser. Nevertheless, we would like to indicate that cookies are required for proper operation of the Web Site and availability of certain functions.

  13. Personal Details and Access
  14. The user's personal details such as name, e-mail address, fax number or e-mail address that are shared through the Web Site are kept confidential under İlko Pharmaceuticals and Selçuklu Holding A.Ş. (“Selçuklu Holding”) group companies and they are not shared with any third parties and/or organizations.
    İlko Pharmaceuticals and/or Selçuklu Holding Groups companies shall use the related personal details to (i) send printed materials/communications, (ii) submit press releases or notices by electronic mail and (iii) assess your applications during recruitment processes and for similar objectives to the extent that it is obligated and allowed by the legal regulations.
    İlko İlaç may disclose the related personal details only under the following circumstances:

    1. If the user approves the disclosure of his/her personal details to third parties, then
    2. To identify the user profiles for use within the body of İlko Pharmaceuticals and Selçuklu Holding Group Companies,
    3. For development, supply of the products and services the User requests from İlko Pharmaceuticals, or the correction of the problems related with the services and tools offered to the User,
    4. While offering products and services to the user, in order to use them in the provision of these products and services to the companies with which they have worked together (cooperated),
    5. During legal inquiries, further to court order or legal procedures.
  15. Information on Products and Services
  16. The Web Details included on the Web Site may include direct or indirect references on İlko Pharmaceuticals products, programs and services that are subject to different legal regulations and conditions that vary among countries and that are not available in the market in certain countries and regions, or are available with different brand names in different regions. Such references do not mean that such products, software or services will be sold by İlko Pharmaceuticals in your country/region.

  17. Your Requests and Questions
  18. The stored information shall be deleted by İlko Pharmaceuticals upon the expiration of the legal or contractual filing period or when İlko Pharmaceuticals does not require them anymore. However, the User may request deletion of his/her details at any time he/her desires. Furthermore, the User may withdraw his/her consent on the use or processing of their personal details. The User may contact İlko Pharmaceuticals in such circumstances or regarding all other questions. İlko Pharmaceuticals may be contacted with the same method for the questions related with the safekeeping of the data of the user and the areas of use of such details. İlko Pharmaceuticals will spend maximum efforts to respond to the User's requests.

  19. Miscellaneous
  20. Istanbul (Central) Courts and Execution Offices are authorized to settle any disputes that may arise from the application of the foregoing provisions and the legal relation. By using the Web Site, the User acknowledges the binding nature of the privacy policy. Please do not use this Web Site unless you agree with this confidentiality policy. Any and all power of disposition and use of this Web Site belongs to İlko Pharmaceuticals.

Wellcare

MORE INFORMATION

Contact us for more information about WELLCARE

AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla, Veysel Karani Mah. Çolakoğlu Sok. No: 10, Rings Rezidans, Kat: 7-8-9, 34885, Sancaktepe/İstanbul adresinde faaliyet gösteren İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. (“Şirket”) (Tel: 0216 564 80 00, Mersis no: 0473002635900010 ve 151205 no’lu ticaret sicil numaralı) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesinin usul ve esaslara ilişkin olarak veri sahiplerinin aydınlatılması amacı ile düzenlenmiştir.

 

TANIMLAR

Açık Rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza

Kişisel Veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi

Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde  edilebilir  hale getirilmesi,  sınıflandırılması   ya da kullanılmasının engellenmesi  gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler

Veri Sahibi

Kişisel verisi işlenen gerçek kişi

Veri Sorumlusu

Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten gerçek veya tüzel kişi.

 

1) Veri Sorumlusu Hakkında

Kişisel verileriniz ve üyelik başvurusu esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun kapsamında aşağıda belirtilen kapsam ve amaçlar ile Şirket tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında Şirket (İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.) veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.

 

2) Kişisel Verilerin İşlenmesinde Genel İlkeler

KVKK m.3/I(e) çerçevesinde kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilebilecek her türlü işlem “veri işleme” kapsamına girmektedir.

 

İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. kişisel verileri, aşağıda sayılan ilkelere uygun olarak işlemektedir:

 

Bu kapsamda Veri Sorumlusu sıfatı ile Şirket’e ait şubeler, bağlı şirketler tarafından ya da internet siteleri ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile yazılı, sözlü veya elektronik ortamda; KVKK ve sair mevzuat kapsamında elde edilen kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz; KVKK’nda öngörülen şekillerde elde edilebilir, kaydedilebilir, saklanabilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, değiştirilebilir, hukuki ve kanuni sebeplerle ya da İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.  tarafından meşru menfaatler doğrultusunda uygun görülen diğer kişilerle ve/veya paylaşılabilir ve işlenebilir.

 

3) İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. Tarafından İşlenen Veriler

İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. veri sahibinin açık rızasıyla veya KVKK 5 ve 6’ncı maddelerinde öngörülen hallerde açık rıza olmaksızın genel ve özel nitelikli kişisel verileri işleyebilmektedir.

Mevzuat ışığında ve Aydınlatma Metninde yer alan esaslar ve Şirket’in meşru menfaati doğrultusunda işlenebilecek kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler aşağıda yer almaktadır:

 

Kişisel Veriler:

Ad, Soyad, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, TC Kimlik Numarası, Kimlik Kartı (işe giriş olması halinde),

Aile ve sosyal yaşantı bilgileri,

Adres Bilgileri,

Sürücü Belgesine ilişkin bilgiler,

Askerlik durum bilgisi,

Eğitim ve öğretim bilgileri,

İstihdam bilgileri(Özgeçmiş, Referans bilgileri),

Finansal bilgileri,

Sağlanan ve temin edilen mal ve hizmetlerle ilgili bilgiler (işe giriş olması halinde),

İş aktiviteleri bilgileri (işe giriş olması halinde),

Mesleki ve diğer lisans ve izinlerle ilgili bilgiler,

Telekomünikasyon kayıtları,

E-posta ve bilgi sistemleri hizmetleri kullanım kayıtları,

Giriş kayıtları,

SGK Kayıt Bilgileri(işe giriş olması halinde)

 

Özel Nitelikli Kişisel Veriler:

- Uyruk  -Medeni Durum  -Sağlık verileri  -Biyometrik veriler  -Adli sicil bilgileri ve devam eden dava bilgileri

 

4)    Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında aşağıda belirttiğimiz şirket amaçlarımızı, ilgili amaçlar ile sınırlı olmak kaydı ile gerçekleştirebilmek için veri toplamakta ve işlenmekteyiz. Bunlar;

 

5) Şirketimiz Tarafından Kişisel Verilerinizin Amaçları Dahilinde Aktarılması

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, bankalara, konsolosluklara(gerekmesi halinde) Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

 

6) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi

Kişisel veriler, şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde sözlü, yazılı ve/veya elektronik bilgilendirmede bulunularak ve gerektiğinde açık rızaları alınarak sözlü, yazılı ve/veya elektronik yollarla, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak, yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olmak kaydıyla, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin şirketimiz tarafından, bu aydınlatma metninde belirtilen amaçlar dışında işlenmeyeceğini, yurt içinde ve yurt dışında bulunan 3. kişilere aktarılmayacağını ve saklanmayacağını temin ederiz.

 

7) Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

Kişisel verilerin ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi zorunludur. Buna göre, Veri Sorumlusu ilgili verilerin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere uyacak, verileri, ancak işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edebilecektir. Bir verinin daha fazla saklanması için geçerli bir sebep olmaması durumunda, o veri silinecek veya anonim hale getirilecektir.

 

8) Şirketimiz Tarafından Toplanan ve İşlenen Verilerinizin Güvenliği

Kişisel verileriniz, işlendikleri ve saklandıkları ortamlarda yetkisiz erişime maruz kalmamaları, kaybolmamaları ve zarar görmemeleri amacıyla yönetimimiz tarafından teşvik edilen Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001 Standardı ve iyi uygulaması kitapçığı 27018) teknik ve idari tedbirlerini, gereklilikleri ve ayrıca KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gereklilikleri sürekli işletilmekte ve sürekli iyileştirme kapsamında geliştirmektedir.

 

9) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesi uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) 7.ci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,  haklarına sahiptir.

 

İlgi Kişinin Hakları Çerçevesinde Başvuru Yöntemleri

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 13. Maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, 10 Mart 2018, 30356 Sayılı yayımlanmış “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” istinaden aşağıdaki yöntemler ve bilgiler ile gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru içeriğinde gerekli bilgiler;

  1. Başvuru sahibinin, Ad, Soyad bilgisi.
  2. Başvuru sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise TC Kimlik Numarası eğer değil ise Uyruğu ile birlikte Pasaport numarası veya var ise Kimlik numarası.
  3. Başvuru sahibinin, Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi.
  4. Başvuru sahibinin bildirime esas elektronik posta adresi, telefon veya faks.
  5. Başvuru sahibinin, Talep konusu.
  6. Başvuru sahibinin talep konusuna istinaden bilgi ve belgeler.

 

Başvuru Yöntemleri;

  1. Başvuru sahibi, şahsen yukarıda belirtilen İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. adresine kapalı zarf ve zarfın üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ile birlikte tutanak karşılığı elden teslimat yapabilir.
  2. Başvuru sahibi, Noter aracılığı ile yukarıda belirtilen İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. adresine tebligat gönderebilir. Tebligat zarfı üzerine mutlaka “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ibaresi eklenmelidir.
  3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan “Güvenli Elektronik İmza” ile başvuru sahibi şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta “kvkk@selcukluholding.com.tr” adresine konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ile başvuru yapabilir.

 

10) Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi Veya Anonim Hâle Getirilmesi

İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. kişisel verilerin imhasında KVKK’na uygun olarak silme, yok etme ve anonimleştirme yöntemlerini kullanmaktadır:

İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. gerektiği koşullarda kendisi adına kişisel verilerin yok edilmesi için bir uzman ile anlaşabilmektedir. Bu durumda, kişisel veriler bu konuda uzman olan kişi tarafından geri getirilemez, tekrar kullanılamaz, erişilemez ve güvenli olarak yok edilir.

AÇIK RIZA BEYANI

İşbu Açık Rıza Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu veri sorumlusu sıfatıyla, Şirket tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesinin usul ve esaslara ilişkin olarak veri sahiplerinin açık rızalarının temini amacı ile düzenlenmiştir. 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında Şirket tarafından aşağıda belirtilen kişisel verilerimin;

Ad-Soyad,       

İletişim Bilgileri (Telefon numarası, e-posta adresi)

 

Şirket prosedürleri gereğince 10 yıl süre ile muhafaza edilmesini;

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında Aydınlatma Metninde ayrıntılı şekilde açıklanan meşru şirket amaçlarını, ilgili amaçlar ile sınırlı olmak kaydı ile gerçekleştirebilmek için veri toplanacağını, işleneceğini ve paylaşılacağını,

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 8 ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket tarafından toplanan kişisel verilerin amaçlar dahilinde iştiraklere, iş ortaklarına, çalışanlara, bankalara, kanunen yetkili kamu kurumları ile diğer kişilere ve gerektiğinde konsolosluklara paylaşılabileceğini,

Veri sahibi olarak haklarım konusunda işbu metinde yer alan hususlarla alakalı olarak Kanun’un 11. Maddesi kapsamında eksiksiz bir şekilde bilgilendirildiğimi ve kişisel verilerimin ve özel nitelikli kişisel verilerimin, belirtilen meşru amaçlarla işlenmesini ve belirtilmiş olan kişilere aktarılmasını, bu hususta tarafıma gerekli aydınlatmanın yapıldığını, baskı, tehdit, hata ve hile gibi durumlar söz konusu olmadan bilincim açık bir şekilde okuduğumu ve anladığımı KABUL EDİYORUM.*

* İşbu beyanda, ilgili özel nitelikli kişisel verileriniz de dâhil olmak üzere, kişisel verilerinizin işlenmesi rıza beyanını kabul etmemeniz halinde, KVKK mevzuatı uyarınca işlenmesine izin verilen durumlar hariç olmak kaydıyla, açık rızanızın alınmasını gerektiren süreçlerimiz bakımından size gerekli ve yeterli hizmeti sağlayamayacağımızı ve Şirketimizin ticari ve operasyonel faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğini bilgilerinize sunarız.

 

6698 Sayılı Kanun’un İlgili Maddeleri;

MADDE 5 - (1) Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez.

(2) Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

  1. a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi.
  2. b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  3. c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

  1. d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
  2. e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
  3. f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

 

MADDE 6 - (1) Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir.

(2) Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.

(3) Birinci fıkrada sayılan sağlık ve cinsel hayat dışındaki kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

(4) Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ayrıca Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şarttır.

 

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi 

MADDE 7 - (1) Bu Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

(2) Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesine ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

(3) Kişisel verilerin silinmesine, yok edilmesine veya anonim hâle getirilmesine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Kişisel verilerin aktarılması

 

MADDE 8 - (1) Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın aktarılamaz.

(2) Kişisel veriler;

  1. a) 5 inci maddenin ikinci fıkrasında,
  2. b) Yeterli önlemler alınmak kaydıyla, 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında,

belirtilen şartlardan birinin bulunması hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın aktarılabilir.

(3) Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması

 

MADDE 9 - (1) Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamaz.

(2) Kişisel veriler, 5 inci maddenin ikinci fıkrası ile 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan birinin varlığı ve kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede;

  1. a) Yeterli korumanın bulunması,
  2. b) Yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye'deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve Kurulun izninin bulunması,

kaydıyla ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın yurt dışına aktarılabilir.

(3) Yeterli korumanın bulunduğu ülkeler Kurulca belirlenerek ilan edilir.

(4) Kurul yabancı ülkede yeterli koruma bulunup bulunmadığına ve ikinci fikranm (b) bendi uyarınca izin verilip verilmeyeceğine;

  1. a) Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri,
  2. b) Kişisel veri talep eden ülke ile Türkiye arasında veri aktarımına ilişkin karşılıklılık durumunu,
  3. c) Her somut kişisel veri aktarımına ilişkin olarak, kişisel verinin niteliği ile işlenme amaç ve süresini,

ç) Kişisel verinin aktarılacağı ülkenin konuyla ilgili mevzuatı ve uygulamasını,

  1. d) Kişisel verinin aktarılacağı ülkede bulunan veri sorumlusu tarafından taahhüt edilen önlemleri,

değerlendirmek ve ihtiyaç duyması hâlinde, ilgili kurum ve kuruluşların görüşünü de almak suretiyle karar verir.

(5) Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere, Türkiye'nin veya ilgili kişinin menfaatinin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak Kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilir.

(6) Kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

 

MADDE 11 - (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

ACKNOWLEDGEMENT AND CONSENT LETTER

This Acknowledgement and Consent Letter has been prepared by SELÇUKLU HOLDİNG A.Ş. and the group companies directly or indirectly controlled by SELÇUKLU HOLDİNG A.Ş. (“Company”) in accordance with Personal Data Protection Law No. 6698 (“Law”) on the purpose of clarifying data owners during the official web sites visits process regarding the procedures and principles on processing of personal data and special categories of personal data provided by data owners as well as receiving their consent about processing data within the scope and by purposes stated below.

The following terms used in this Acknowledgement and Consent Letter shall have the below stated meanings;

"personal data”; any information relating to an identified or identifiable natural person (Visitor),

“processing of personal data; any operation which is performed on personal data such as collection, recording, storage, preservation, alteration, adaptation, disclosure, transfer, taking over, making available for collection, categorization or blocking its use by wholly or partly automatic means or otherwise than by automatic means which form part of a filing system,

“special categories of personal data”; race, ethnic origin, political opinion, philosophical belief, religion, sect or other beliefs, appearance and dressing, membership of association, foundation or trade-union, health, sexual life, criminal conviction and data regarding the safety measures, biometric and genetic data of the person (Visitor),

a) Regarding the Data Controller  
Your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification can be processed by the Company as per the Law within the scope and by purposes stated below. Pursuant to the Law, the Company is accepted as the data controller.

b) Purposes of Processing Your Personal Data
Your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification are processed in compliance with the conditions stipulated under Article 5 and 6 of the Law regarding the processing of personal data. Purposes of processing your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification includes without any limitation: The Company’s legal obligations and service policies.

c) Transference of Your Personal Data
Your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification  can be transferred to the Company’s group companies, subsidiaries, shareholders, partners with limited to the fulfillment of the purposes mentioned in the item b) in compliance with the conditions stipulated under Article 8 and 9 of the Law and your data can be processed by those institutions.

d) Method and Legal Reason of Personal Data Collection
Your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification  are collected upon filling up this form as a data owner and/or through the information and documents that you submit during your visit. Your personal data and your data evaluated as special categories of your personal data which you have shared with us such as e-catalog template, e-bulletin registration, contact form filling, product quality / complaint notification, medical information request, side effect / adverse reaction notification collected with legal reasons mentioned above can be processed and transferred being subject to the item b) and item c) of this Acknowledgement and Consent Letter within the scope of processing conditions and purposes stated under Article 5 and 6 of the Law.  

e) Rights of Personal Data Owner Stated under Article 11 of the Law
In accordance with Article 11 of the Law, data owners have a right to

I agree, declare and undertake that I, as the data owner, have been informed precisely as per the Article 11 of the Law, with respect to my rights as a data owner and for the duration of 5 (five) years beginning from the signing date of this Acknowledgement and Consent Letter, my personal data and data evaluated as special categories of my personal data which I have shared with your party during my visit can be kept, processed, used, transferred by the Company or/and the data processor assigned by the Company, also be processed by the people/institutions to whom the data has been transferred.

Visitor

Name/Surname:

Date:

Signature:

 

Group Companies of Selçuklu Holding A.Ş.;

İlkogen İlaç San. Ve Tic. A.Ş.
Selin İnş. Ve Tic. A.Ş.
Penta Perakende Mağazacılık A.Ş.
Costa Sağlık Spor Hizm. Tic. Ltd. Şti.
Almesan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş.
Mehtap Mutfak Eşyaları San. Ve Tic. A.Ş.
Sentez Grup Ambalaj San. Ve Tic. A.Ş.

ADVERS REAKSİYON/YAN ETKİ - ÜRÜN KALİTE ŞİKAYET BİLDİRİMİ
AYDINLATMA METNİ

 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. (Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.   

 

Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Toplanan kişisel verileriniz,

Amaçlarıyla (“Amaçlar”) Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde Şirket tarafından işlenebilecektir.

 

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz; Şirket tarafından Amaçlar doğrultusunda, iş ortaklarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kişi veya kuruluşlar ile üçüncü kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, advers olay yönetimi ile bu tür olayların bildirimine ilişkin hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi ve/veya kalite standartlarının korunması ve geliştirilmesi için elektronik ortamda alınan açık rızanıza dayalı olarak Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına dayalı olarak Şirket tarafından toplanmakta ve işlenmektedir.

 

Kişisel Verilerinizin Amaçları Dahilinde Aktarılması

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi

Kişisel veriler, şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde sözlü, yazılı ve/veya elektronik bilgilendirmede bulunularak ve gerektiğinde açık rızaları alınarak sözlü, yazılı ve/veya elektronik yollarla, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak, yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olmak kaydıyla, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin şirketimiz tarafından, bu aydınlatma metninde belirtilen amaçlar dışında işlenmeyeceğini, yurt içinde ve yurt dışında bulunan 3. kişilere aktarılmayacağını ve saklanmayacağını temin ederiz.

 

Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

Kişisel verilerin ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi zorunludur. Buna göre, Veri Sorumlusu ilgili verilerin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere uyacak, verileri, ancak işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edebilecektir. Bir verinin daha fazla saklanması için geçerli bir sebep olmaması durumunda, o veri silinecek veya anonim hale getirilecektir.

 

Şirketimiz Tarafından Toplanan ve İşlenen Verilerinizin Güvenliği

Kişisel verileriniz, işlendikleri ve saklandıkları ortamlarda yetkisiz erişime maruz kalmamaları, kaybolmamaları ve zarar görmemeleri amacıyla yönetimimiz tarafından teşvik edilen Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001 Standardı ve iyi uygulaması kitapçığı 27018) teknik ve idari tedbirlerini, gereklilikleri ve ayrıca KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gereklilikleri sürekli işletilmekte ve sürekli iyileştirme kapsamında geliştirmektedir.

 

Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı kvkk@selcukluholding.com.tr adresine mail yolu ile Şirketimize iletebilirsiniz.  Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.